Marinadspruta -  saltlakespruta

Denna professionella saltlakespruta marinadspruta är det ultimata verktyget för kockar som vill smaksätta råvaror på djupet och få fram den där extra smaken. Denna saltlakespruta marinadspruta är gjord i slagtålig plast med rostfria detaljer och rymmer 30 ml vätska. Den rostfria nålen är utrustad med två hål som är placerade för att optimalt sprida vätska i råvaran. 
Nu kan du marinera kött eller fisk på bara några minuter. Spruta in marinad direkt i kött, fisk, skaldjur, frukt, grönsaker, bakverk och mycket mer. Det är bara din fantasi som kan sätta gränsen. 

129 kr

Läs om hur man saltar in fisk och kött.
Testa våra marinad recept

Instruktioner för saltlakespruta  marinadspruta:

  1. Innan du använder denna saltlakespruta  marinadspruta  monterar du isär denna saltlakespruta  marinadspruta och smörjer gummidetaljerna  med vanlig matolja.
  2. Skruva fast metallspetsen. (Spetsen lagras inuti sprutan vid leverans)
  3. Placera metallspetsen i vätskan och dra upp handtaget sakta för att fylla saltlakesprutan.
  4. Tryck in metallspetsen i köttet och injicera vätskan.
  5. Nu kan du tillaga råvaran och njuta av den extra smaken.

Vår saltlakespruta  marinadspruta är en professionell saltlakespruta  marinadspruta som kan marinera kött på minuter. Ett perfekt sätt att få in marinadens smak ordentligt i kött inför t ex grillning, stekning eller rökning.
En marinad är en smakrik vätska som kött, fisk eller andra råvaror får ligga i för att absorbera smak. Marinaden gör även köttet mörare. Vätskan i en marinad är ofta syrlig (med ingredienser som ättika, citronsaft eller vin) eller salt (med soja, saltlag eller andra såser).

Utöver vätskan brukar marinaden innehålla olja, örter och kryddor för att ge ytterligare smak. Marinerat kött är populärt att grilla. Överbliven marinad slängs, eftersom den ofta är hälsovådlig då den varit i kontakt med rått kött (speciellt farligt om det rör sig om kyckling).
Kyckling som marinerats behöver enligt nuvarande regelverk inte testas för salmonella, detta kan utnyttjas genom att vatten sprutas in i kycklingen före försäljning. Kycklingen klassas då som marinerad och undkommer därigenom salmonellatestning.
Ordet marinad har sitt ursprung i ordet saltlag (aqua marina) som används för inläggningar.

Vi har marinerat kött, fisk och anda råvaror sedan urminnes tider. Genom att låta matvaran ligga i marinaden absorberar den smak och vi vill gärna att smakerna ska tränga in så långt som möjligt. Med saltlakesprutan / marinadsprutan kan du spruta in marinad direkt i råvaran. Snabbt och enkelt.Gör det själv

Många av våra butiker erbjuder färdigmarinerat kött och kyckling direkt från disken. Bekvämt och snabbt om de har ont om tid eller inte vill stöka till i köket.
Du bör dock tänka på att många gånger finns det en anledning till att butiken väljer att marinera varan. Det är ofta så att varan inte längre är färsk och då är det lätt att dölja både utseende och smak genom att tillsätta marinad.
Visste du t ex att kyckling som marinerats behöver enligt nuvarande regelverk inte testas för salmonella, detta kan utnyttjas genom att vatten sprutas in i kycklingen före försäljning. Kycklingen klassas då som marinerad och undkommer därigenom salmonellatestning.

Genom att spruta in marinaden i köttet själv sparar du tid. Dessutom får du in smakerna långt in i köttet där det vanligtvis aldrig tränger in annars.

Marinad och saltlakespruta
Marinad och saltlakespruta