Efter att ha låtit kycklingen ligga i saltlake i ca 4 timmar låt den torka någon timme innan du varmröker med alved i ca 4 timmar.
Sidfläsk
Sprutsalta med nitritlag och låt den därefter ligga i saltlake i 2-3 dygn. Därefter låter du den självtorka i ett par timmar innan du varmröker den. Rök den i 3-3,5 timme (vid 5 cm tjocklek) tills den fått en gyllenbrun färg.
Skinka, ca 3 kg
Gör precis som för sidfläsk men låt den ligga lite längre i saltlake, ca 4-5 dygn. Låt den sedan självtorka i ca 6 timmar och varmrök i ca 8 timmar tills den fått en gyllenbrun färg.
Rådjurslår
Sprutsalta med en nitritlag ända in till benet och låt den sedan ligga i saltlake ett par dagar.
Lufttorka köttet under en halv dag och varmrök i ca 8 timmar
Älgkött
Förbehandla älgköttet precis som rådjuret och svalrök sedan i ca ett halvt dygn.
Om du går in i menyn "recept" så hittar du flera förslag på hur du röker kött