Exempel på hur du röker kött

Kyckling

Efter att ha låtit kycklingen ligga i saltlake i ca 4 timmar låt den torka någon timme innan du varmröker  med alved i ca 4 timmar.

Sidfläsk

Sprutsalta med nitritlag och låt den därefter ligga i saltlake i 2-3 dygn. Därefter låter du den självtorka i ett par timmar innan du varmröker den. Rök den i 3-3,5 timme (vid 5 cm tjocklek) tills den fått en gyllenbrun färg.

Skinka, ca 3 kg

Gör precis som för sidfläsk men låt den ligga lite längre i saltlake, ca 4-5 dygn.  Låt den sedan självtorka i ca 6 timmar och varmrök i ca 8 timmar tills den fått en gyllenbrun färg.

Rådjurslår

Sprutsalta med en nitritlag ända in till benet och låt den sedan ligga i saltlake ett par dagar.

Lufttorka köttet under en halv dag och varmrök i ca 8 timmar

Älgkött

Förbehandla älgköttet precis som rådjuret och svalrök sedan i ca ett halvt dygn.

Om du går in i menyn "recept" så hittar du flera förslag på hur du röker kött