Röktider

Hur skall man veta om köttbiten är klar? Det är svårt att säga men om man trycker på köttet så skall det inte ge efter. Efter hand lär man sig att se om köttet är klart och hur röken påverkar köttet men nedan nämnda tider ger en vink om när köttet kan vara klart.

Varmrökningstider:

  • Skinka, 3 kg: 7-8 timmar
  • Sidfläsk, 1 kg: 4-5 timmar

Röktemperaturer:
För dig som änvänder iGrill är alla temperaturer förinställda.

Nöt och Lamm:

  • Rare                     49 - 52 °C
  • Medium rare         54 - 57 °C
  • Medium                60 - 63 °C
  • Medium well         66 - 68 °C
  • Well done             71> °C
  • Malet kött             71 - 74 °C


Fågel:

  • Kyckling                74 °C
  • Anka                     74 °C
  • Kalkon                  74 °C
  • Höns                     74 °C


Fläsk:

  • Stek/Biff                 Medium 60 - 63 Well done 71> °C
  • Revben                  Medium 60 - 63 Well done 71> °C
  • Bringa                     71> °C
  • Korv                        71 °C
  • Skinka (kokt)           60 °C