Röktider
Hur skall man veta om köttbiten är klar? Det är svårt att säga men om man trycker på köttet så skall det inte ge efter. Efter hand lär man sig att se om köttet är klart och hur röken påverkar köttet men nedan nämnda tider ger en vink om när köttet kan vara klart.
Varmrökningstider:
- Skinka, 3 kg: 7-8 timmar
- Sidfläsk, 1 kg: 4-5 timmar
Röktemperaturer:
För dig som änvänder iGrill är alla temperaturer förinställda.
Nöt och Lamm:
- Rare 49 - 52 °C
- Medium rare 54 - 57 °C
- Medium 60 - 63 °C
- Medium well 66 - 68 °C
- Well done 71> °C
- Malet kött 71 - 74 °C
Fågel:
- Kyckling 74 °C
- Anka 74 °C
- Kalkon 74 °C
- Höns 74 °C
Fläsk:
- Stek/Biff Medium 60 - 63 Well done 71> °C
- Revben Medium 60 - 63 Well done 71> °C
- Bringa 71> °C
- Korv 71 °C
- Skinka (kokt) 60 °C