En ny utgåva av boken "Rökning - Så röker du kött och fisk"
Nu finns vi med i den nyutgivna boken "Rökning - så röker du fisk och kött" författad av Alf Andersson och utgiven av bokförlaget Settern. På sidan 44 och 50 kan du se vår rök, Skärgårdsröken. Boken är en faktabok som passa alla- från nybörjare till kunniga rökare. "Så röker du fisk och kött". Författaren Alf Andesson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som tex. lax, bökling, och ål. Även rökning av kött såsom kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charkuterivaror.
Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledningen du kan önska.
Byggg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustratiopner, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböker är Alf Andersson noggran, pedagogisk och lätt att förstå