Välkommen till vår receptsamling - rökt mat.

Vi är fyra kockar på Sundsvalls Gastronomiska Sällskap som vill hälsa er välkomna att ta del av våra bästa recept på rökt mat som t.ex. rökt fisk och kött. Här får du tips och förslag på olika recept med information om hur du gör för att röka dina produkter, t.ex. insaltningsmetoder, vilken ved man använt, röktemperatur och röktider m.m. Vi har rökt alla våra produkter i Skärgårdsröken.

 

Har du frågor kring rökt mat är du välkommen att gå in på vårt hemsida där du kan utbyta erfarenheter med våra fyra kockar och andra gastronomer med intresse för rökt mat.

 

Om du har egna recept på rökt mat så är du välkommen att skicka in dem till oss så kanske du får dem publicerade på vår hemsida.

 

Föreningen har som mål att anordna föreläsningar, tematräffar för att utveckla kunskap, smaksinne och intresse för rökt mat. Vi återkommer med information om när, var och hur.

 

Skicka in ditt eget recept!

Beskriv utförligt hur du gått till väga när du rökt din fisk eller köttbit samt ditt recept på maträtten så publicerar vi det på hemsidan under "Recept". Här hittar du alla recept med information hur råvarorna är rökta.

 

Skicka in ditt recept med bild till info@scanditechdesign.se