Böcklingmousse med gräslökssås

Kör böcklingen i matberedare för att få moussen slät och len.

 

Ingredienser

150 g rensad nyrökt böckling
1dl fiskbuljong
1blad gelatin

Såsen:
2 dl gräddfil
4 msk gräslök
Servering: knäckebröd

 

Gör så här:

Rensa böcklingarna noga. Mixa fisken slät i matberedare. Koka upp buljongen.

Blötlägg gelatinbladet i vatten. Krama ur och lös upp det i den varma fiskbuljongen. Låt buljongen svalna lite. Blanda ner böcklingen i buljongen och låt det hela stelna.

Forma moussen med varm matsked. Blanda gräddfilen med finhackad gräslök och servera såsen till moussen. knäckebröd är gott till!

 

 

Så här rökte vi böcklingen i Skärgårdsröken:

 

insaltning: lakessaltning i 3 timmar

torkning: låt den torka i lufttemperatur några timmar innan den hängs in i rökskåpet.

ved: endast granris

röktemperatur: 80 grader

röktid: 3 timmar

övrigt: /