Rökt majonnäs.

ca 4 portioner.

 

Ingredienser:

2 st      äggulor

1 tsk    dijonsenap

1 msk  rödvinsvinäger

2.5 dl   rökig olja av laxfenor

salt

vitpeppar

 

Tillagning:

Blanda äggulor, dijonsenap och rödvinsvinäger.

Tillsätt oljan droppvis under hård vispning. Smaka av med salt och peppar.

 

Receptet skapat av Jon Dahlberg, Sundsvalls Gastronomiska Sällskap.

 

Så här rökte vi laxfenorna i Skärgårdsröken:

 

insaltning: /

torkning: /

ved: alved

röktemperatur: 95 grader.

röktid: 4 timmar.

övrigt: Sjud 100g rökta laxfenor i 3dl rapsolja i en timme, sila sedan oljan genom kaffefilter, förvara i kylskåp.

Det går självklart att ta fenorna av hela laxar ni rökt också!