Sandwich med kycklingfilé och rökt majonnäs.

ca 4 portioner.

 

Ingredienser:

4 st kycklingbröstfiléer

2 st baguetter, ca 30cm långa

3 dl rökt majonnäs, se recept HÄR

4 st isbergssalladsblad, stora

2 st tomater, skivade

1 st gul lök, skivad

1 dl parmesanost, fint riven

salt

svartpeppar, grovmalen

smör till stekning

 

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader och hetta upp en stekpanna.

Dela kycklingfiléerna på mitten till 8 st tunnare filéer, massera in dem med svartpeppar och salt.

Skär upp baguetterna i 4 st halvor, fördela parmesanosten över dem och ställ in i ugnen.

Stek kycklingen i smör, när den är genomstekt steker ni tomatskivorna och lökskivorna.

När osten på baguetterna blivit gyllenbrun tar ni ut dem ur ugnen och brer på ett lager rökt majonnäs, följt av isbergssallad, stekt tomat, kycklingfilé och stekt lök. Strö över en nypa salt och lite svartpeppar över sandwicharna, toppa sedan med resterande av den rökta majonnäsen.

 

Receptet skapat av Jon Dahlberg, Sundsvalls Gastronomiska Sällskap.

 

Så här rökte vi laxfenorna i Skärgårdsröken:

 

insaltning: /

torkning: /

ved: alved

röktemperatur: 95 grader.

röktid: 4 timmar.

övrigt: Sjud 100g rökta laxfenor i 3dl rapsolja i en timme, sila sedan oljan genom kaffefilter, förvara i kylskåp.

Det går självklart att ta fenorna av hela laxar ni rökt också!